"Android-, iPhone- ja Windows Phone-puhelimet tallentavat monenlaista tietoa puhelimestasi Googlen, Applen ja Microsoftin verkkopalveluihin, varsinkin jos olet sallinut automaattisen varmuuskopioinnin.

Applen iPhone-puhelimista löytyy pitkä lista asioista, joita puhelimesta voi tallentaa automaattisesti yhtiön iCloud-pilvipalveluun. Jos varmuuskopiointia ei ole ottanut pois päältä puhelimen asetusten iCloud-kohdassa, verkkopalveluun siirtyvät esimerkiksi sähköpostit, yhteystiedot, kalenteritiedot, Safari-nettiselaimen kirjanmerkit, muistiinpanot ja valokuvat." Palvelu tallentaa myös dokumentit, datan, tekstiviestit, kaikkien käytettyjen verkkosivujen käyttäjätunnukset ja salasanat, luottokorttitiedot sekä käytettyjen wlan-verkkojen tunnukset ja salasanat.

                   iphone-338961_1280.jpg

"Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa varmuuskopiointiasetuksia löytyy sekä asetuksista että kuvat-kansiosta. Lisäksi Google seuraa myös liikkeitäsi, ellei ominaisuutta ole otettu pois päältä...Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmän asetusten Varmuuskopiointi-valikosta löytyy omat kohtansa sovelluksille, tekstiviesteille ja valokuville. Sovellukset ja asetukset kohdasta annetaan lupa puhelimeen tallennettujen sovellusten tiedot, eri sähköpostitilien salasanat, puheluhistorian, selaimen kirjanmerkit ja puhelimen sanastoon opetetut sanat."

Lisää tietoa aiheesta:

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288734201552.html