"Helsinkiläinen Sami Sinervo ällistyi kovasti, kun hän kolme viikkoa sitten kävelyltä palatessaan huomasi iPhone-puhelimensa revenneen itsekseen auki. Laitteen akku oli pullistunut ja lasi irronnut kokonaan yhtä reunaa lukuun ottamatta. Kyseessä on vanhempi iPhone 3GS -malli, joka oli myynnissä vuosina 2009–2012. Sinervo kertoo laitteen olevan uutena ostettu. Puhelimen muodonmuutoksen jälkeen Sinervo tutki myös toisen perheessä olevan vanhan iPhonen, joka oli myös pullistunut hieman."

"Sveitsiläistyttö sai reiteensä pahoja palovammoja taskussa kärähtäneestä älypuhelimesta...Hän sai sveitsiläisen Le Matin -lehden mukaan toisen ja kolmannen asteen palovammoja...Samsungin Sveitsin-osasto on sanonut selvittävänsä asiaa ja kertonut lähettävänsä puhelimen emoyhtiölle Etelä-Koreaan jatkotutkimuksia varten...Samsung Galaxy S3 on yksi markkinoiden suosituimmista älypuhelimista."

                                 iphone-518101_1280.jpg

"7-tuumaisen Procaster-tabletin akku turposi itsekseen. Tabletin litium-ioniakun pullistuminen muistuttaa siitä, että älylaitteisiin sisältyy tietty vaara. Ilta-Sanomien hallussa ollut Procaster-tablettitietokone on pullistunut ja vääntänyt laitteen näytön rikki. Procaster on Verkkokauppa.comin oma tuotemerkki. Kyseessä on edullinen, noin 50 euron hintainen laite...Tukesin ylitarkastaja Jari Tuomen mukaan tapaus ei ole ainutlaatuinen. – Näitä tulee jonkin verran. Litium-ioniakku saattaa alkaa turvota. Tuomi sanoo IS:lle...Ongelman syy saattaa olla komponenttien laadusta säästämisessä. – Akussa on tyypillisesti pitäisi olla kaasunpurkautumiskanavat, joista kaasut pääsevät varoventtiilin kautta purkautumaan, Tuomi toteaa...Tuomen mukaan Tukes saa melkein viikoittain ilmoituksia turvonneista akuista. Yleensä ne liittyvät matkapuhelimiin."


Kolme artikkelia aiheesta:

Helsinkiläismiehen iPhone paukahti auki itsekseen – "ei räjähdys vaan sihahdus"

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288749251431.html

Samsung Galaxy S3 räjähti taskussa – teinitytölle paha palovamma

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288580941548.html

Verkkokauppa.comin tabletti pullistui oudosti – akussa räjähdysvaara?

http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288680624952.html