Googlen historiasivuilta voit nähdä muun muassa oman sijaintihistoriasi ja tekemäsi haut.

Suurista internet-yrityksistä Google tekee kuitenkin verrattain helpoksi nähdä, mitä kaikkea hakukoneyhtiö oikein tietää sinusta ihmisenä. Kootun tietokannan kaikesta tekemisistäsi Googlessa löydät Googlen historiasivuilta tämän linkin takaa. Historiasivuilta löytyy laaja valikoima hyvinkin yksityiskohtaista dataa omasta käyttäytymisestäsi Googlessa.

                    Googlen toimittajasta keräämiä sijaintitietoja.

Puheet ja laitteet

Tekemäsi tekstihaut löytyvät välilehdeltä Verkko- ja sovellustoiminta aina kuluneesta viikosta useiden vuosien säteelle, ja näet palvelusta myös sen, mille viikonpäiville hakusanasi keskittyvät. Hakusanojen lisäksi Googlen palvelusta löytyvät kohdasta Puhe- ja äänitoiminta kaikki Googlen nauhoittamat puheenpätkäsi, jotka otetaan talteen puheohjauksen yhteydessä. Jos et käytä Googlen puheohjausta esimerkiksi älypuhelimellasi, ei täältä pitäisi löytyä mitään...

Google tietää, missä liikut

Ehkä kiehtovin kohta Googlen tietokannassa on sijaintihistoria. Jos olet antanut Googlen sovelluksille luvan seurata sijaintihistoriaasi, löydät sijaintihistoriasta yksityiskohtaisen kartan omasta liikkumisestasi päivän tai vaikka useiden vuosien ajalta...Google tähdentää historiasivuillaan, että vain sinä käyttäjänä näet nämä yhtiön keräämät tiedot yksilöityinä.


Artikkeli ja kuva löytyvät täältä:

Google tietää, mitä teit viime kesänä - täältä näet itsestäsi kerätyn tiedon

http://www.iltalehti.fi/digi/2015102320550290_du.shtml